Мъжът, пребил до смърт майка си, не вярвал, че тя е издъхнала

18:20, 19 май 19 25 2761 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Психично нестабилен мъж от хасковското село Войводово е заподозрян в зверското убийство на 71-годишната си майка.

Трупът на пенсионерката Златка Христозова е бил открит в дома й в селото, след като синът й Аньо сам извикал полицията, съобщи "Монитор".

Криминалистите открили мъртвата жена пребита по особено жесток начин. „Вероятно е ритана и бита много преди да издъхне“, съобщиха посетили местопрестъплението.

„Синът се държеше неадекватно. Каза, че ни е извикал, защото майка му е спряла да диша. Не вярваше, че жената е починала, твърдеше, че само „малко й е прилошало“, споделиха те.

„Роднини сме, но от две години не си говорим. Нищо, че живеем врата срещу врата. Имахме спор за имот и наследство, не се разбрахме и прекратихме отношения“, каза съседът им известен във Войводово като Митко Камата.

„Непрекъснато се караха. Викове, писъци, скандали. И синът Аньо и дъщерята Женя не са много добре психически. Ходеха да се лекуват, ама не ги слушаше главата“, допълни комшията. Според местните Аньо на младини бил съвсем нормално момче, даже бил студент в Пловдив. „Обаче нещо му стана. Дълго време се лекуваше по психиатриите и не се държеше адекватно. Дъщерята и тя е психически лабилна, непрекъснато се караше с майка си“, твърдят местните хора.

В цялото село се знае, че Златка е била малтретирана с години от децата си. И двамата са нямали постоянна работа, непрекъснато са й искали пари.

Преди да се пенсионира Златка е работила в администрацията на съда в Хасково.

Началникът на ОД на МВР в Хасково Ангел Цанков потвърди, че се разследва убийство. Около 13 часа в неделя полицаи с патрулка отведоха дъщерята Женя. Криминалисти изясняват дали тя е съпричастна в малтретирането и причиняването на мъчителната смърт на майка си.

По разследването са назначени множество експертизи. Синът Аньо е въдворен в психиатрия докато трае разследването, а се очаква дъщерята Женя да го последва или да бъде задаржана в ареста за 24 часа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама