Лиляна Павлова: Шумен се превръща в индустриалното сърце на Североизточна България

12:30, 18 май 19 25 1312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Шумен се превръща в индустриалното сърце на Североизточна България“.

Това каза кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова в областния град и допълни, че за последните три години в шуменския край са се открили 20 нови предприятия, съобщиха от пресцентъра на партията. Павлова посети три водещи фирми, работещи в областта на алуминиевото производство и заяви, че стабилното устойчиво икономическо развитие е възможно само когато има индустрия с висока добавена стойност, а формулата за това включва усилията на предприемачите и подкрепа от институциите на европейско и национално ниво. Тя припомни, че благодарение на членството на България в ЕС от 12 години достъпът до единния пазар на ЕС дава възможност на индустрията да реализира успешно своята продукция. Тя допълни, че между 2002 и 2017 г. износът за ЕС на произведени в България стоки е нараснал повече от 5 пъти – от 3,7 млрд. до 19 млрд. евро.

„Ще продължаваме да създаваме условия за развитието на българската индустрия, намаляване на административната тежест за бизнеса и гражданите, така че да има увеличаване на доходите и перспективи за развитие на младите хора в нашата родина“, завърши Павлова.

По-късно в град Каспичан Лиляна Павлова се срещна с над 300 жители, членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ, където заяви, че тяхната подкрепа е важна както в добри, така и в трудни моменти. „На 26 май да гласуваме разумно с №12 в бюлетината, за да изпратим компетентни кандидати, които ще имат и подкрепата на политическите семейства в Европейския парламент, а ГЕРБ е част от най-голямата група - тази на Европейската народна партия“, каза тя.

Павлова отбеляза, че опонентите на ГЕРБ предлагат само популистки предизборни „кукички“, а като кандидати за Европейския парламент са включени хора, които са довели държавата до фалит през 90-те години.

„Листата на ГЕРБ включва богата палитра от експерти, което гарантира, че българският интерес във всяка сфера ще бъде защитен“ завърши тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама