Бивш треньор на Гришо: Никога няма да е като Федерер

12:50, 17 май 19 / Спорт 25 1508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият треньор на Григор Димитров Франко Давин даде интервю за Луиджи Гато от Tennis World USА, в което говори за българина, съобщи БНР.

„Григор е страхотен атлет и тенисист и невероятен талант. С него може би направих грешката да променя бекхенда му по средата на 2016-а. Но трябваше да го направим. Още на следващия ден той вече удряше прекрасно топката“, разказа аржентинецът, който в момента е наставник на Фабио Фонини.

„Не му беше лесно, най-вече ментално. Казах му, че резултатите ще дойдат по-късно и да не мисли за ренглистата. След това дойде великолепната 2017 година“, продължи Давин.

Треньорът говори и за сравненията с Роджър Федерер и прогнозира бъдещето на Димитров в тениса.

„Без съмнение сравненията с някой като Федерер или Надал не прави нещата по-лесни за него. Но той спечели финалите на АТР, титла от Мастърс 1000. Той не е като Федерер и никога няма да бъде, но направи страхотна кариера и има още доста години пред себе си“, завърши специалистът.

В петък вечерта Григор Димитров ще научи първия си съперник в квалификациите за АТР 250 турнира на червени кортове в Женева. Мачовете в Швейцария започват утре от 11 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама