Главният секретар на МВР: В Костенец тече безпрецедентна по размери акция

07:55, 17 май 19 25 1527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"В момента в Костенец тече безпрецедентна по размери акция", обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Осми ден без следа от заподозрения за двете убийствота в Костенец

"Взимаме всички необходими мерки", добави той.

Входовете и изходите на града са блокирани, всички преминаващи се проверяват основно. Мащабни са и проверките на всички къщи и помещения, където би могъл да се укрива Зайков.

По думите му в няколко периметъра се извършват проверки и те са блокирани.

"Проверявани са няколко сигнала от хора, които са го забелязали, но нито един от тях не се оказа реален", съобщи Иванов. МВР дори е проверило сигнал на гражданин, който съобщил, че говорил със Зайков в Сандански, но впоследствие се оказало, че подаденият сигнал е резултат от свада между двама души и е напълно фалшив.

МВР е предприело и специални охранителни мерки за седем души, за които има съмнения, че са в неписан „черен списък“ на Зайков, който в последните години имал препирни с тях.

До момента не са готови експертизите, които да докажат връзката между двете убийства – на бившата приятелка на Зайков, и на неговия трети братовчед. Ясно е, че мъжът е убит на 14-ти май вечерта с двуцевно гладкоцевно оръжие 12-ти калибър с патрони със сачми.

Зайков все още не е обявен за международно издирване, тъй като заради предишни престъпления има забрана да напуска страната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама