Комисии ще оценяват щетите от градушката в Карлово и Нова Загора

06:30, 17 май 19 25 1251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По разпореждане на министър Десислава Танева са сформирани комисии за оценка на щетите от градушката в населените места край Карлово и Нова Загора, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
 
Представители на общинските земеделски служби започват още в петък обследвания на пораженията. Те ще имат задача да опишат щетите на земеделските стопани, за да им бъдат изплатени в най-кратки срокове обезщетения. В петък засегнатите населени места ще бъдат посетени от директора на Областна дирекция Земеделие-Пловдив и директора на Областна дирекция Земеделие-Сливен. За улеснение на засегнатите стопани е създадена организация за подаване на заявления за обезщетение до кмета на населеното място.
 
От Изпълнителна агенция за борба с градушките съобщават, че в района на село Каравелово и в района на Нова Загора не са извършвани противоградови действия, тъй като те са извън защитавана територия. От Агенцията припомнят, че не се извършват противоградови действия и над населени места.

До края на месеца се очаква да стартира дейността на новоизградената ракетна площадка и команден пункт в района на Област Стара Загора-„Тъжа”.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама