Съдът остави в ареста и двамата цигани, обвинени за кражба край Болярино

17:30, 16 май 19 / Крими 25 537 Topnovini
1

Районният съд остави в ареста двамата цигани, обвинени за опит за кражба на крави от имота на кипърския фермер Димитракис Пирилис край село Болярино, община Раковски. 28-годишният Ангел Гаджев е обвинен в това, че на 11 май 2019 г., в землището на село Болярино, опитал да открадне селскостопански животни – две крави, от фермата на 60-годишния Димитракис Пирилис, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след предварителен сговор с 28-годишния Ангел Иванов и с починалия Петър Гаджанов, на 30 г. Спрямо Ангел Иванов, на същите години, е повдигнато аналогично обвинение.

Оставиха в ареста кипъреца, прегазил крадец в Болярино

Гаджев е осъждан, с 9 влезли в сила присъди. По 8 от тях обвинението е било за кражба и по 1 - за грабеж. Той е излязъл от затвора през септември 2018 г. Последната му присъда е била за 2 години и 8 месеца затвор за кражби на крави от различни собственици, сред които и Димитракис Пирилис. Другият циганин – Ангел Иванов, е осъждан за кражби.

Според прокуратурата има достатъчно събрани доказателства, че двамата мъже, заедно с починалия Петър Гаджанов, са опитали да откраднат крави от фермата на кипърския гражданин. Според прокуратурата те са опитали да откраднат 5 крави. Циганите разказали пред разследващите, че искали да косят люцерна, но на мястото били открити въжета, като с едно от тях са били вързани две крави, макар че първоначално животните били повече.

Ангел Гаджев поиска да бъде пуснат на свобода, за да отиде при семейството си. Другият пък искаше да му бъде наложена мярка за неотклонение „домашен арест“. Определението на магистратите обаче бе друго. То може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Окръжния съд. Ако това стане, мярката ще бъде гледана на втора инстанция в четвъртък следобед.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Страхувате ли се от коронавируса?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 159 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.