Тол системата ще тръгне тестово за три месеца от 16-ти август

10:45, 16 май 19 / Политика 25 642 Topnovini
1
2
3
4
5

Тол системата ще тръгне тестово за три месеца от 16-ти август. Това съобщи изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев, цитиран от БГНЕС.

Желязков: Високите ставки в тол системата ще са за тировете над 12 тона

"Целта е да се види трафикът на тировете и автобусите. Едва след това ще се говори за обхват и цени", добави Арабаджиев след среща с премиера Бойко Борисов по повод редица спорни въпроси около новата тол система, която трябва да заработи от август.

Петя Аврамова: С тол таксата оскъпяването ще е 1 лв за билет

"Продължават разговорите с превозвачите относно тарифите и обхвата на тол таксите. Имаме различия за тарифите, ние имаме предложения, които ще обсъдим. Ако е необходимо ще променим и законодателството", заяви регионалният министър Петя Аврамова.

"В края на месеца МРРБ ще свика консултативен съвет, на който да се обсъдят и новите предложения", съобщи още Аврамова.

Превозвачи с писмо до премиера заради тол системата

"Окончателният размер на таксите ще бъде определен, след като бъде измерен реалният трафик на тежкотоварни камиони над 3,5 тона след три месеца тестов период", съобщи Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

„В бъдещите разговори ще коментираме всеки един път. Мрежата ни в България е различна, ще представим карта на пътищата с нулева ставка от общо 10 800 километра“, каза още тя.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани