Масларова скандализира Симеоновград на среща на БСП

11:38, 14 май 19 / ИЗБОРИ 2019 25 707 Topnovini
1

Бившият социален министър Емилия Масларова скандализира Симеоновград с присъствието си на предизборна среща на листата на БСП в града.

Събитието в хасковската община премина сравнително спокойно, но публиката в залата е останала подразнена от присъствието на Масларова. Причината - видният соцкадър е компрометиран и поради това няма как да донесе особена експертност и позитив на листата.

През ноември 2009, докато Масларова бе министър на труда и социалната политика, й бе повдигнато обвинение в злоупотреба с над десет милиона лева заради нагласени обществени поръчки в управляваното от нея министерство. Тогава тя сама се отказва от имунитета си на народен представител за да бъде разследвана от прокуратурата. Малко по-късно един от свидетелите по делото бе пребит, а две години по-късно свидетелят Тодор Павлов се отказва от показанията си.

Емилия Масларова бе пусната на свобода срещу гаранция от 50 000 лева, стана ясно тогава от официалното съобщение на прокуратурата.

Според обвинението, в периода от ноември 2007-а до май 2009-а като длъжностно лице е присвоила  11 038 405,55 лв. държавни средства.

По време на активното си участие във властта, Масларова бе придобила особена популярност със скъпите си бижута и аксесоари. Масивна огърлица бе част от аутфита й и в Симеоновград.

”Явно социалното в политиката има различни измерения през 2019-а…”, коментираха присъствали на събитието.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани