Министър Караниколов: Работим усилено по наредбата за горивата

11:05, 14 май 19 / Политика 25 1297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Екипи на Министерството на икономиката, браншовите сдружения, Българската петролна и газова асоциация усилено работят по наредбата към Закона за горивата. Поредната среща е в сряда", обяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който участва в юбилейната конференция на Българската петролна и газова асоциация.

Държавата ще следи онлайн търговията с петрол от танкера до бензиностанцията

Така министърът отхвърли твърдения, че четири месеца не се работи по текстовете на наредбата. За създаването на законодателството министерството изгради специална администрация.

Според Караниколов оставката на неговия заместник Александър Манолев, който беше ангажиран със Закона за горивата, няма да попречи на работата и изготвянето на текстовете. Новата наредба трябва да влезе в сила от 27-ми юли.

Приеха окончателно промените в Закона за горивата

Икономическият министър коментира и други актуални теми като идеята за създаване на голяма мегаагенция, която да обедини Агенцията по приватизация и Агенцията за инвестиции. Според Караниколов създаването на новата агенция е крайно необходимо, тъй като Агенцията по приватизация вече е изчерпала своите функции. Един от новите моменти е да отпадне т.нар. забранителен списък на държавните предприятия. Тази функция вече ще се поеме от Народното събрание.

Караниколов коментира и оставката на земеделския министър Румен Порожанов. Според него това е личен акт, който е достоен за уважение.

„Министър Порожанов е изключителен експерт, но това е личен акт, който аз не мога да коментирам“, каза министърът на икономиката. „Така или иначе ГЕРБ показват своите европейски ценности - дори и да има съмнение за нещо, те предприемат тези действия“, допълни Караниколов пред журналисти след участието си в конференция на Българската петролна и газова асоциация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама