ГЕРБ: Президентът прави предизборна кампания в полза на БСП

16:17, 13 май 19 / Политика 25 1211 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За нас е недопустимо президентът, който според Конституцията олицетворява единството на нацията и съгласно чл. 14 от нея е обединителят и човекът, който трябва да бъде изцяло неангажиран с политическа агитация, той да прави предизборна кампания в полза на БСП“. Това заяви заместник-председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов, цитиран от БГНЕС.

От ГЕРБ внесоха сигнал до ЦИК, в който посочват, че държавният глава извършва „нерегламентирано и абсолютно безцеремонно участие“ в предизборната кампания за предстоящите европейски избори в полза на БСП.

ГЕРБ подава жалба в ЦИК срещу Румен Радев

Повод за жалбата им стана изказването на Румен Радев в Асеновград, които според ГЕРБ е било „в синхрон“ с твърденията на лидера на опозицията Корнелия Нинова.

„Разбирате ли иронията на неговото изказване? Именно в Асеновград, в който е избран сегашният народен представител от „БСП за България“ Манол Генов, който е единственият, срещу когото има повдигнато обвинение за купуване на гласове. Трябва да си зададем въпроса – къде се намира предизборният щаб на БСП? Дали в президентството, тъй като Иво Христов, в качеството му на депутат от листата на БСП, продължава да бъде председател на Стратегическия съвет при президента. Може би тук БСП и президентът са в много добра позиция, тъй като опорните точки се пишат от един и също човек, които се ползват едновременно“, смята Цветомир Паунов.

Според депутата Тома Биков пък няма как президентът да твърди, че правителството има „свръх проблем“ с корупцията, а в същото време то да преговаря на високо ниво с голям стратегически инвеститор.

„С подобни необмислени изявления президентът пречи, а не помага“, смята той. Биков коментира и призива на държавния глава властта да разследва офшорните сметки на политиците, припомняйки, че водачът на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева е с повдигнато обвинени за пране на пари. „Абсолютно доказано, в продължение на години, тя е получава заплата от 12 500 лева през офшорни сметки“, заяви още депутатът.

Жалбата на ГЕРБ е депозирана в деловодството на ЦИК и предстои да бъде разгледана на редовно заседание на комисията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама