ГЕРБ: Президентът прави предизборна кампания в полза на БСП

16:17, 13 май 19 / Политика 25 533 Topnovini
1

За нас е недопустимо президентът, който според Конституцията олицетворява единството на нацията и съгласно чл. 14 от нея е обединителят и човекът, който трябва да бъде изцяло неангажиран с политическа агитация, той да прави предизборна кампания в полза на БСП“. Това заяви заместник-председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов, цитиран от БГНЕС.

От ГЕРБ внесоха сигнал до ЦИК, в който посочват, че държавният глава извършва „нерегламентирано и абсолютно безцеремонно участие“ в предизборната кампания за предстоящите европейски избори в полза на БСП.

ГЕРБ подава жалба в ЦИК срещу Румен Радев

Повод за жалбата им стана изказването на Румен Радев в Асеновград, които според ГЕРБ е било „в синхрон“ с твърденията на лидера на опозицията Корнелия Нинова.

„Разбирате ли иронията на неговото изказване? Именно в Асеновград, в който е избран сегашният народен представител от „БСП за България“ Манол Генов, който е единственият, срещу когото има повдигнато обвинение за купуване на гласове. Трябва да си зададем въпроса – къде се намира предизборният щаб на БСП? Дали в президентството, тъй като Иво Христов, в качеството му на депутат от листата на БСП, продължава да бъде председател на Стратегическия съвет при президента. Може би тук БСП и президентът са в много добра позиция, тъй като опорните точки се пишат от един и също човек, които се ползват едновременно“, смята Цветомир Паунов.

Според депутата Тома Биков пък няма как президентът да твърди, че правителството има „свръх проблем“ с корупцията, а в същото време то да преговаря на високо ниво с голям стратегически инвеститор.

„С подобни необмислени изявления президентът пречи, а не помага“, смята той. Биков коментира и призива на държавния глава властта да разследва офшорните сметки на политиците, припомняйки, че водачът на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева е с повдигнато обвинени за пране на пари. „Абсолютно доказано, в продължение на години, тя е получава заплата от 12 500 лева през офшорни сметки“, заяви още депутатът.

Жалбата на ГЕРБ е депозирана в деловодството на ЦИК и предстои да бъде разгледана на редовно заседание на комисията.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани