Преди вота: Камен Костов

09:00, 14 май 19 / ИЗБОРИ 2019 25 516 Topnovini
1

С каква мотивация влизате в предизборната кампания за Европейския парламент?

 

Мотивацията е движеща сила за постигане на определени цели. Работата в Европейския парламент дава възможност да се провеждат политики в интерес на гражданите на страните-членки, които след това да се прилагат в националните законодателства.  Мотивацията ми да вляза в предизборната кампания е, че ще мога да бъда полезен на хората в България. 

 

С кои неща се гордеете най-много в работата си до момента? 

 

Още от самото учредяване на ГЕРБ в Сливен, аз станах част от младежката организация. В момента, в качеството си на заместник – областен управител, работя в тясна връзка с ръководствата на четирите общини и местната общност, като основната ни цел е да подобрим качеството на живот на хората в региона. През годините съм работил за развитието на социалните услуги за деца и семейства в България. Полагал съм усилия за провеждане на политики по деинституционализацията на децата в резидентни услуги. Инициатор съм на изграждането и развитието на местен капацитет, свързан със създаването на Сдружение на IT специалисти. Като човек занимаващ се с биологично отглеждане на пчелни семейства, съм изградил добри познанства  сред пчеларите.

 

Какви качества трябва да има българският евродепутат?

 

Честен, мотивиран, отговорен към националните приоритети и отворен за проблемите на хората, това са основните качества, не само за кандидате за евродепутати, но и за всеки политик. 

 

Вярвате ли в "Европа на две скорости"?

 

Има потенциална опасност „Европа на две скорости“ да доведе до разделение на ЕС и да постави под въпрос основните ценности на общността. България вече е икономически стабилна, доказан партньор, сигурна външна граница и трябва да заеме своето заслужено място сред бързоразвиващите се страни в Европа. 

 

Какви са основните приоритети, които ще имате, ако станете/ продължите да бъдете евродепутат?

 

Като човек, който се занимава с биологично пчеларство, основен приоритет за мен е в новата ОСП да има повече средства за българското земеделие, за биоземеделие и конкретно за пчеларите - нови екологични мерки. Засилване на качествения контрол на меда, внасян от трети страни и ограничаване на разпространението на фалшифициран мед също са едни от най- важните ми каузи, за които ще се боря в ЕП. Ще работя за това, българският пчелен мед да върне челните си позиции на Европейския пазар и българските пчелари да имат достойна подкрепа от ЕС.

 

За кого са по-важни тези избори - за ГЕРБ или за опозиционните партии? Защо?

 

Тези избори са важни за всички български граждани, но със сигурност опозицията ще ги използва, за да отклони дебата от истинските европейски теми към компроматни нападки. За да се доберат до централната и местна власт, опонентите на ГЕРБ пренасят същинския дебат към чисто битови въпроси, вместо да се представят и говорят реални политики и програми. С тези стъпки се цели да се прикрие непознаването на механизмите за провеждането на европейските политики и бъдещата ниска ефективност на техните евродепутати. 

 

Какво България трябва да постави като теми в дневния ред на европейците?

 

Всички български евродепутати трябва да работят заедно за интересите на гражданите на България, независимо от своята политическа принадлежност. Теми, по които вече е започнал дебат трябва да бъдат отстоявани. Това са двойните стандарти на храни и услуги, плана „Макрон“, Шенген, влизането на България в Еврозоната. Ще настоявам за ефективно българско земеделие, приоритетно за малките земеделски стопанства и специално отношение към сектор „Пчеларство“, който е с огромна добавена стойност в икономически план и за биологичното разнообразие.

 

В каква България очаквате да се събудим на 27 май?

 

Разликата между изборния ден и сутринта на 27 май е, че ще ни очаква още повече работа от дните преди това, защото ще сме победили и хората ще имат очаквания от евродепутатите на ГЕРБ. България ще бъде икономически по – сигурно и стабилно място за живеене и правене на бизнес. 

 

А в каква - след десет години?

 

Вярвам, че след десет години доходите на българите ще бъдат равни на средните в Европа, и България ще бъде водеща в нейните приоритетни сектори. Това ще е следствие на последователната политика на европейско и национално ниво. Решенията, които ще се вземат в следващите парламенти ще дадат своя резултат след 10 години.

 

По какъв начин искате да Ви запомнят децата Ви?

 

Като упорит, отговорен и открит човек, който защитава каузите и приоритетите си. Така възпитавам и синовете си. 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани