ГЕРБ, БСП, ВМРО и ДПС в ожесточен предизборен спор

21:40, 10 май 19 / ИЗБОРИ 2019 25 725 Topnovini
1

Има институции, които си вършат работата и ще кажат какво се случва. Ние имахме достатъчно морални сили и поехме отговорност. Ние искаме с нашите опоненти да дебатираме по европейските теми.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев по темата за скандалите с апартаментите. Заедно с него гости в студиото бяха още кандидатите за евродепутати Ангел Джамбазки от ВМРО, Иван Кръстев от БСП и Иска Михайлова от ДПС.

"За нас темата за корупцията е европейска. Нима скандалите с къщите за гости не са европейска тема?", попита Иван Кръстев. "Това, което сме свършили от ГЕРБ, е достатъчно видимо и ясно. Трябва да говорим за европейски политики, но колегите от БСП не правят това. И точно те нямат право да говорят за къщи за гости, а техният председател Корнелия Нинова няма шанс да стане министър-председател", отговори му Ковачев.

По време на дебатите гостите не спряха да се прекъсват и да говорят един през друг, като зрителите трудно можеха да се ориентират какви тези защитават кандидатите за евродепутати. Споровете минаха през темите за Истанбулската конвенция, Пакта за миграцията, ефективността на Европейския съюз и кой за какво ще работи и защитава в бъдещия Европейски парламент. Водещият Бойко Василев се опитваше да въведе ред, но дори и той не успя да се сдържи и направи на няколко пъти забележки на гостите си. "Не искам да слушам нареждания. Форматът е безплатен и аз нося отговорност за случващото се в студиото", обяви Василев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли да бъде променян романът "Под игото" на Иван Вазов?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 95 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.