Десет са българките, сключили фиктивни бракове с индийци

11:10, 10 май 19 25 1502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вчера служителите на Главна дирекция „Гранична полиция“ разбиха престъпна схема за трафик на жени с цел фиктивни бракове. Разследването по случая започнало още през 2017 г. 


На 8 май екипи на Гранична полиция и СДВР обискираха няколко адреса в София и задържаха 4 души. Трима от български произход и един индиец. Иззети са веществени доказателства.

Организираната престъпна група набирала български момичета, които сключвали фиктивни бракове на територията на Кипър, Австрия, Белгия и в Дания, обясни пред Нова Росица Димитрова от Гранична полиция.

Браковете били фиктивни, защото мъжът и жената, които сключват брак, не се познават, те се срещат на подписването, поясни тя.

Димитрова разкри, че задържаните българи се занимавали с набирането и транспортирането на момичетата до местата, където сключват граждански брак. Две от жените били сестри.

Всички момичета са от ромски произход.

"На тях им е осигурявано изцяло пътуването до съответните държави, осигуряван им е престой, съответно самолетни и автобусни билети, с които са се връщали обратно в България, като са получавали определена сума за свършената работа”, обясни Росица Димитрова от Гранична полиция.

Няма данни за физическо насилие върху жените, но придвижването им е било ограничавано. Освен това са им отнети и личните документи за самоличност.

"Имаме събрани доказателства за около 10 жени, но разследването продължава. Жените са разпитани, но те не са поискали закрила", добави Димитрова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама