Радан Кънев: 250 лева пенсия - това не може да продължава, Европа ще ни изхвърли

08:35, 10 май 19 25 1385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Няма вътрешни и европейски теми, Европа отдавна не е чужбина.Темите, по които съм силен - енергетика, отбрана, европейско правосъдие, българските национални теми и болки имат своите решения през българските институции и през европейските. Ние българите имаме много ниско доверие към националните си институции, а гледаме към европейско ниво, не деля нещата, изборите не са репетиция, а защита на национални политики."

Това заяви в студиято на "Здравей, България" по Нова тв Радан Кънев, водач на листата на "Демократична България". Той смята, че ще влезе в европарламента, заедно с него и други от листата, а перференциите също ще окажат своето влияние при избора.

Кънев посочи, че има като цяло има неразбиране до степен на неграмотност какво представялат европейските институции, като смята, че можем да влияме на тези процеси.

"Много се ядосвам, когато се каже, че България е малка, тя е малка само с политическия капацитет на своите лидери. България е малка, защото Борисов е малък в Европа. БСП, ВМРО и ВОЛЯ водят антиевропейска кампания. Да си против Европа, означава да си против мира на децата и внуците", обясни Кънев.

Според него нашият глас в Европа ще тежи когато е силен, когато е компетентен. БСП и ГЕРБ колкото и да се плюят, те знаят че еднакво си могат, едните са децата на комунистическата номенклатура, другите са шофьорите, посочи водачът на "Демократична България"

"Този антиевропейски образ който Нинова гради, както и ВМРО и ВОЛЯ, който казва, че отива там да се бори например с третия пол, а такъв пол няма, отива в Европейския парламент да си клати краката", смята Радан Кънев и добави:

"Докато Елена Йончева и Мария Габриел се плюят, никой не дава решение за "Апартаментгейт", ние имаме НАП, имаме прокуратура, ще имаме европейска прокуратура, надявам се да има ревизии, проверки и там където става дума за злоупотреба с европейски средства, ще има европейско правосъдие и така трябва да бъде."

Кънев посочи, че работи за активно европейско правосъдие, с което това чувство за безнаказаност да отпадне и заяви, че всичко, което е придобил като имушество, освен една кола втора употреба, е придобито преди да влезе в политиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама