Сидеров иска социолозите да декларират имущество и доходи

19:45, 09 май 19 / Политика 25 1570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Атака” с офанзива срещу социологическите агенции. Социолозите да подават имуществена декларация, също като политиците, поиска Сидеров. Мотивът му  бил „парите под масата”, които те взимали, за да манипулират предизборните резултати. Предложенията бяха внесени в деловодството на парламента.

„Социолозите са толкова силни, че  изкривяват начина на гласуване. Когато една партия бива раздувана повече от нормалното, това става с много пари, с плащане под масата”, заяви Волен Сидеров.

Така Сидеров мотивира предложенията за промени в антикорупционния закон, които депутатите от „Атака” днес внесоха в деловодството на парламента. Те предвиждат социолозите да декларират имущество и доходи.

„На мен лично са ми искани пари, за да ми се нагласят някакви резултати и съм отказвал. От една социоложка, чието име е известно, но няма да го казвам”, допълни Сидеров.  

А нагласата на социолозите е, че идеята е добре дошла.

„Горещо приветстваме такава инициатива. Това би позволило да се сложи край на спекулациите, защото много често от внушения и спекулации се печели много повече, отколкото от истината”, смята Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч”.

Имат обаче и конкретна забележка:

„Приветствам подобно решение. Въпросът е да се намери точен критерии, по който ще се прави това нещо, за да не оставаме с впечатлението, че това нещо се прави като закон за определен човек”, каза още Димитър Ганев от „Тренд”.

„Върху общественото мнение влияят много широки групи хора. Влияят политолози, пиари, рекламни агенти. Нека да се направи една точна преценка и всички да бъдат извадени на масата”, заяви Боряна Димитрова.

Но и да не изглеждало, като наказание усъмниха се социолозите.

„Г-н Сидеров и политическа партия АТАКА  явно не са доволни от резултатите, които виждат в последните няколко седмици месеци и повече. И това изглежда, като един вид наказание срещу социолозите и политолозите”, смята Димитър Ганев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама