Порожанов: Ако премиерът прецени, подавам оставка

12:59, 09 май 19 / Политика 25 1592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин, политически, влияя на един или друг казус, ще подам оставката. Това каза Румен Порожанов, след като бе разпитан като свидетел по разследването за злоупотреби с евросредства срещу Миню Стайков, предаде БГНЕС.

Настоящият министър на земеделието и храните бе разпитан по разследването срещу алкохолния бос в качеството му на бивш директор на Държавен фонд „Земеделие”. Стайков е под стража, след като се сдоби с още едно обвинение – за злоупотреби с еврофондове по различни земеделски програми. Според разследващите той е използвал деца на свои служители, които кандидатствали по програмите, реален собственик обаче се явявал именно обвиненият.

Румен Порожанов не чувства вина за нарушенията със средства от еврофондове

По отношение на проверките за всяко едно нещо аз нямам никакви притеснения от гледна точка на това какво е правено.

„Няма да казвам как е минал разпита днес”, каза Порожанов пред журналисти и добави, че няма никакви притеснения относно проверките. Той посочи, че обяснил какви са процедурите на ДФЗ. На въпроса дали е близък с Миню Стайков бе категоричен: „Няма как да съм близък. Не съм близък”.

Относно имуществото си, министърът на земеделието заяви, че всичко, което има от 20 години насам е декларирано и законно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама