Давид Ферер се сбогува с тениса

10:50, 09 май 19 / Спорт 25 1905 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

37-годишният ветеран Давид Ферер изигра последния си тенис мач в професионалния тур. Той е бивш № 3 в света, има 27 титли от АТП в своята кариера, като достигна до финала на Ролан Гарос през 2013 г. Той е спечелил 734 мача, което е 12-то постижение за всички времена в мъжкия тенис и трето за испанец в Оупън ерата - единствено Мануел Орантес и Рафаел Надал имат повече.
 
Умората и контузиите са причината Ферер да реши да сложи край на кариерата си.

"Истината е, че физически не мога вече да изиграя повече от два поредни мача на нивото, на което искам, а това е още един симптом, който казва, че животът ми като тенисист е приключил. Имам късмета да мога да избера момента, мястото и да го споделя с всички вас и хората, които обичам", заяви развълнуваният Ферер, цитиран от сайта gong.bg.

Ферер отправи 11-минутна реч към феновете, в която благодари на всички от своите родители до дългогодишния му треньор Хавиер Пилев.

"Никога не спечелих Мадрид. Никога не спечелих Ролан Гарос. Никога не спечелих някои турнири, които исках да спечеля. Имам моите трофеи у дома, те не са просто материални трофеи. Това, което взимам със себе си е любовта, която ми показахме. Винаги ще бъде в сърцето ми. Благодаря ви много", завърши големият тенисист.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама