Оставиха в ареста трима от нападателите в заведение в Кърнаре

19:30, 08 май 19 25 1248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът в Карлово остави за постоянно в ареста тримата братя от махалата в Кърнаре, които нападнаха и изпочупиха заведение преди няколко дни. Те нападнаха и дошлия на сигнала патрул. Aгресията предизвика напрежение и протести в селото.

Роми потрошиха заведение в Кърнаре

Срещу тримата мъже са повдигнати две обвинения -  за извършване на дръзки, цинични и непристойни действия и за нанасяне на имуществени вреди. Обвиняемите отрекоха да са участвали в сбиването и твърдят, че те самите са били нападнати.  В неделя жителите на кърнаре готвят нов протест.

„Не отричаме. Имаше нож. Ама той момчето като го удари един шамар , ножът падна на земята. Ниго посегна, нито нищо. Те лъжат, че е посегнал с нож. Това е невярно. Той, ако е посегнал, щеше да направи по-голяма беля”, коментира Димитър Янков, брат на задържаните

„Към настоящия момент има обосновано предположение за извършването на тези престъпление, повдигнати са им обвинение и законът предвижда до 6 години лишаване от свобода”, заяви Димитър Димитров – прокурор в Районна прокуратура – Карлово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама