Скопие: Интерпол отказва да издаде заповед за задържане на Груевски

15:00, 08 май 19 / Свят 25 1207 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Централата на Интерпол отказва да издаде международна заповед за арест на бившия премиер Никола Груевски, който получи убежище в Унгария. Това заяви ръководителката на Прокуратурата за организирана престъпност и корупция Вилма Рускоска по време на конференцията за напредъка в борбата с организираната престъпност и корупцията.

Тя каза, че за случая, който води относно организаторите на събитията в парламента на 27 април 2017 г., е поискала чрез полицията да бъде издадена национална и международна заповед.

Повдигнаха нови обвинения срещу Никола Груевски

Интерпол не иска да издаде и международна заповед за арест и на бившия шеф на Македонската служба за сигурност Никола Бошкоски, който избяга в Гърция.

„Исканията за 5 други лица, за които изпратихме молба за заповед за задържане въз основа на решение и доказателства, Интерпол без проблеми удовлетвори и обяви заповед. За Груевски и Бошковски обаче не иска да издаде, макар че става въпрос за същото престъпление“, каза Русоскска.

Македония връчи на унгарския посланик протестна нота заради Груевски

Тя заяви, че не знае защо Интерпол не издава заповедите, въпреки че искането е било подадено преди повече от два месеца.

За останалите обвиняеми за "27 април" Рускоска каза, че заедно с техните адвокати преглеждат доказателствата и тези дни разследването трябва да приключи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама