Кандидатът за евродепутат от ВМРО Кристиян Шкварек съди Facebook за цензура

11:24, 08 май 19 25 636 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатът за евродепутат от ВМРО Кристиян Шкварек съди Facebook за цензура. Това съобщиха от пресцентъра на партията. На специална пресконференция Кристиян Шкварек ще изложи мотивите си за предприетите съдебни действия, както и подробности около проблемите с цензурата в социалните мрежи и интернет. 

"Българската конституция гарантира правото на изразяване на мнение и разпространение на словото. Това важи с още по-голяма сила, когато изразяващият мнението си гражданин е и кандидат за европейски депутат, желаещ да представлява страната ни в Европейския парламент. Смятам, че това конституционно мое право бе грубо нарушено в условията на ползване на социалната мрежа "Facebook“. При липса на каквито и да е било резонни аргументи администраторите на социалната мрежа блокираха профила ми в нея за срок от 30 дни. Смятам, че по този начин са нарушени правата ми на български гражданин и кандидат за български представител в Европейския парламент", твърди Шкварек.

"Като съвестен гражданин и поддръжник на правовата държава, смятам да защитя правата си по съдебен път. За целта ще подам сигнал в Централната избирателна комисия и ще заведа иск срещу компанията "Facebook“, посочва Шкварек.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама