Караянчева отчете сериозната законодателна работа на НС в началото на новата сесия

10:00, 08 май 19 / Политика 25 891 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"От началото на мандата си това Народно събрание е приело 260 закона, 379 решения, две декларации и едно обръщение. Това показва, че е извършена сериозна по обем законодателна работа", заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

В началото на първото пленарно заседание след Великденската ваканция, Караянчева отчете, че изключително интензивен е бил и парламентарният контрол. Общо за него от началото на мандата е отделено над 280 часа пленарно време.

Днес започва седмата сесия на 44-ото Народно събрание.

„През април чествахме една важна за нас годишнина, 140 години от учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, която беше повод за преклонение пред делото на учредителите, но и преди всичко за равносметка”, посочи Караянчева, цитирана от БГНЕС. Тук тя отбеляза, че са изминали две години от работата на 44-ото НС. „Оценките за нашата дейност през този период често са различни, дори противоположни и крайни, но ако погледнем цифрите ще видим, че от началото на мандата си на това НС то е приело 260 закона, 379 решения, две декларации и едно обръщение. Това показва, че е извършена сериозна по обем законодателна работа. Изключително интензивен беше и парламентарният контрол, като общо за него от началото на мандата е отделено над 280 часа пленарно време”, посочи тя.

„Надявам се, че през тази сесия, въпреки предизборната кампания, ние ще продължим да изпълняваме задълженията си на народни представители, за което са ни гласували доверие избирателите”, каза Караянчева. Тя изрази надежда депутатите да се отнасят отговорно към работата си и да се водят от обществения интерес. „Нека не забравяме, че всеки един от нас със своите действия и морал, с поведението си тук в тази зала и извън нея, със законодателните си предложения и своята компетентност дава общия облик на съвременния народен представител”, заяви председателката на НС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама