Марешки: ВМРО тласка България към циганизация

18:30, 07 май 19 / Политика 25 1243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водачът на листата на коалиция „Воля - Българските родолюбци” Веселин Марешки за предстоящите евроизбори отправи обидни квалификации по адрес на Ангел Джамбазки, Красимир Каракачанов и ВМРО като цяло.

Марешки: Победата на картела срещу мен ще значи победа над народа

Повод за това стана изказване на кандидата за евродепутат от ВМРО Димитър Шивиков, свързано с логото на коалицията. По думите на Шивиков то е копие на това на Военновъздушните сили, което е в разрез със закона.

Марешки показа пред bTV двете лога, заявявайки, че между тях няма нищо общо.

Лидерът на "Воля" нарече всички във ВМРО "политически измамници и тотално деградирали типове". Според него Джамбазки е "родоотстъпник" и "безбожник", а Каракачанов – "безродник" и "мекотело".

"Каракачанов и ВМРО са "за" циганизацията. От всеки български гражданин тези хора предлагат да вземем по 1000 лв., за да плащаме абортите на циганките. Това е борба на Каракачанов за цигански гласове", заяви Веселин Марешки.

По думите му Ангел Джамбазки е гласувал "за" резолюция, с която задължават всички европейски държави да подкрепят "Истанбулската конвенция".

"Заради него всяхме този смут сред хората в България. В момента в българските детски градини и училища объркват децата, че освен момиче и момчета, може да са и нещо друго", коментира още лидерът на "Воля".

Веселин Марешки допълни, че Джамбазки е излъгал, че е срещу третия пол и всъщност ВМРО го налагат в България.

"Никой не иска да излезе на дебат с мен. Къде са Ангел Джамбазки, Елена Йончева и другите – къде се крият? Къде са ми опонентите, за да влезем в дебат кой какво е направил в България, а не колко тераси имат?", попита Марешки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама