Мустафа Карадайъ: Европа има нужда от нас

14:50, 07 май 19 25 1313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес е празник на храбростта и на Българската армия, каза председателят и водач на листата на ДПС Мустафа Карадайъ в Асеновград. Карадайъ подчерта, че ДПС с гордо вдигнато чело поздравява празника на Натовската Българска армия.

Още при наличието на Варшавския договор нашият почетен председател д-р Ахмед Доган заяви, че мястото на България е в Европа, но пътя към Европа минава през Босфора, допълни той. За да станем членове на ЕС трябваше да станем членове на НАТО. Днес това е факт. Станахме членове на НАТО през 2004 и на ЕС през 2007. Когато ДПС бе част от централното управление на страната. Тези приоритети ги очерта ДПС и нашият почетен председател. Най-голям принос за членството ни за НАТО има ДПС. Затова днес поздравяваме Натовската Българска армия, каза още лидерът на ДПС.

Водачът на листата на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че България върви по инерция. Има едни хора, които властват, но не знаят как да управляват. Те са на власт, но не могат да управляват, допълни Карадайъ. С омраза и ксенофобия може да дойдеш на власт, но не може да се управлява. Управлението изисква знаещи и можещи хора, с ясна посока и идея за развитието на страната. Управлението има нужда от ДПС, бе категоричен той.

Европа има нужда от нашата философия за правене на политика. Защото и там национализмите се надигат, ксенофобията я има и там се вижда омразата към различния и към другите, заяви Карадайъ. Ние от ДПС за тези 30 години на целия свят дадохме ясен урок. Ние можем да преодолеем противопоставянето, можем да събираме различните в името на общото ни по-добро бъдеще, обяви председателят на ДПС.

Промяната в съвременна България тръгва от ДПС, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. България има нужда от единство, има нужда от нашия опит, Европа има нужда от тези млади хора, които имат връзка с поколенията. Те отиват в Европа за да я запазят такава каквато я създадоха основателите, каза още Цонев.

Евродепутатът Искра Михайлова заяви, че Европа започна да се колебае дали да помага на изостаналите райони, дали има нужда да помага на изостаналите населени места. Аз имам нуждата от вашата помощ, воля и сила за да мога да кажа в Брюксел, че хората които ме изпратиха държат ЕС да помага и на малките населени места, подчерта тя.

Уникалният Български етнически модел, чийто архитект е д-р Ахмед Доган се признава като огромно постижение на българската демокрация. Огромен фундамент, който трасира пътя на България към НАТО и ЕС, каза председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк.

На предизборната среща присъстваха и народният представител д-р Джевдет Чакъров, областният председател Юксел Расим, кандидатите за евродепутати Антоанета Асенова, Танер Кабилов и Сунай Якуб.

След предизборната среща Централният лъч присъства на ифтар по случай свещения месец Рамазан в джамията в кв. Долни воден в Асеновград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама