Всекидневното къпане е вредно

19:40, 07 май 19 25 3808 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прекомерната хигиена със сигурност е от полза за чуждите ноздри, но не е толкова препоръчителна с оглед на здравето на собственото ви тяло, пише вестник "Дейли стар", позовавайки се на британски експерти.

Всекидневният душ гарантира, че човек ще започне деня си чист и свеж и няма да "обгази" останалите пътници в обществения транспорт към офиса, пише БТА.

Експерти обаче напомнят, че честото къпане променя деликатния баланс на микробите по човешката кожа. Водата и сапунът отмиват въпросните ключови за доброто ни здраве микроорганизми. Тези бактерии са необходими за правилното функциониране на имунната система и сърцето.

Известно е също, че всекидневното къпане изсушава кожата и може да причини акне при предразположените към кожния проблем индивиди.

Здравната експертка Холи Филипс обяснява за Уиминс Хелт, че ситуацията, която налага всекидневно къпане, е посещението на фитнес. Причината е, че прекомерното отделяне на пот по време на тренировки позволява на бактериите да се размножават и също може да предизвика кожни проблеми.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама