Преди вота: Младен Шишков

09:00, 13 май 19 / ИЗБОРИ 2019 25 915 Topnovini
1

С каква мотивация влизате в предизборната кампания за Европейския парламент? 

В предизборната кампания влизам с увереност и позитивизъм. Уверен съм в силата и способностите на екипа, който създадохме. Отборът на ГЕРБ показа, че е по-силен и по-мотивиран от всякога, защото предстоящите избори ще очертаят рамките на развитие на съюза в следващите пет години. България откри своя верен пулс на развитие и не бива да позволяваме тази динамика да бъде погасена. Синхронът, който успяхме да изградим заедно с европейските институции е жизненоважен и трябва да направим необходимото, за да го съхраним. 

С кои неща се гордеете най-много в работата си до момента?

Най-силното ми качество е способността ми да комуникирам и изслушвам всички, които търсят съдействието и помощта ми. Да търся максимална обективност и открито да вземам решенията, които касаят обществото. Като председател на общинския съвет успях да обновя интернет страницата на общината, създадох условия за максимална публичност в работата на местната власт. Регулярно провеждах открити приемни и срещи с гражданите извън предвидените в законодателството задължения. Организирах редица обществени обсъждания по чувствителни за хората теми. Създадох максимален достъп до местната власт и чрез социалните мрежи. Активно участвах в дискусионните форуми и групи, често пъти пренебрегвайки личното си време в името на максималната обективност. Актуализирах местната нормативна уредба. 

Като народен представител продължавам да следвам изградената от мен линия на поведение. В тясна комуникация съм с неправителствените, браншови организации, граждански сдружения и отделни граждани. Продължавам да провеждам открити приемни. Изслушвам и се съобразявам с всички мнения, становища, критики и коментари. Активно следя и участвам в социалните мрежи. Моето мото е - Открито управление близо до хората!

Какви качества трябва да има българският евродепутат? 

Най-важното качество за всяка публична личност е човечността! Човек не бива да забравя корените си, не бива да се откъсва и за миг от реалността. Проблемите на съюзите, държавите и гражданите се решават, когато си вътре в тях. Когато осъзнаваш и предвиждаш адекватно резултатите от всяко свое действие или бездействие. Експертните познания са второто задължително условие за успешна работа. Европа и България нямат време за губене, нямат време за експерименти, нямат време за обучения. Необходим е летящ старт на новия европарламент, а не бавна писта. Предизвикателствата са много, необходими са бързи и адекватни действия.

Вярвате ли в "Европа на две скорости"? 

Не бих искал да вярвам. За съжаление обаче, докато някои от страните са все още на полусъединител, други се движат с пълна газ. Смисълът на съюза обаче е точно този – изравняване на стандартите, чрез цялата палитра от инструменти, с които разполага общността. Общ е интереса регионите да бъдат силно развити и да се достигне до еднакви стандарти във всички страни членки. Разбира се това е процес, който изисква много усилия, време и енергия, но аз вярвам в успеха.

Какви са основните приоритети, които ще имате, ако станете/продължите да бъдете евродепутат? 

Ще работя за повишаване жизнения стандарт на българските граждани. 

Опростяването на нормативната уредба и намаляване на административната тежест и бюрокрацията са ключови за оцеляване на Европейския съюз.

Силни региони – силни държави – силна Европа. Това е правилният подход, върху който ще съсредоточа голяма част от енергията си.

Създаване на по-добра среда за живот. Ще работя за чиста околна среда, приветливи градски зони, достъпни туристически територии.

Ще работя за възстановяване на християнските семейни ценности, равенство и свобода на различните религии.

За кого са по-важни тези избори - за ГЕРБ или за опозиционните партии? Защо? 

Изборите са най-важни за българските граждани. Политическите партии са проводниците на гражданската енергия. Чрез партийната подкрепа хората посочват конкретния път за развитие. Европейската народна партия успя да се наложи като най-силната формация през последните десетилетия и единствената, която успява да преодолява кризи и да намира правилните решения. В този смисъл подкрепата за ГЕРБ-ЕНП е подкрепа за силна и развита Европа. Европа на икономиките, Европа на индустрията, Европа на човешките и народни ценности. Срещу ГЕРБ и ЕНП стои фрагментирания социализъм, псевдо еколози и национал-популизъм. Отговорът на този въпрос може да бъде открит дори още в наименованията на формациите.

Какво България трябва да постави като теми в дневния ред на европейците? 

Защита на националните интереси, влизане в Еврозоната, пълноправно асоцииране към Шенгенското споразумение, реанимиране на Дунавската стратегия, премахване на различните стандарти в стоките, повече мобилност и дигитализация в публичния сектор, отстояване на българските интереси в пакета „Мобилност“, повече стабилност и сигурност, Западни Балкани – свързаност и присъединяване, кохезионна политика, Еразъм+. Това са основните теми върху, които трябва да работят всички български евродепутати.

В каква България очаквате да се събудим на 27 май?

Спокойна, работеща, позитивна. България, заемаща достойно мястото си в европейското семейство. България, която ще продължи да се утвърждава като лидер на Балканите. България, която продължава да печели доверието на европейските институции. 

А в каква - след десет години? 

България, която се движи със скоростта на останалите европейски държави.

По какъв начин искате да Ви запомнят децата Ви?

Такъв, какъвто запомних своите родители – добър, почтен, истински и открит. Човек!

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани