Преди вота: Марин Захариев

09:38, 15 май 19 / ИЗБОРИ 2019 25 305 Topnovini
1

С каква мотивация влизате в предизборната кампания за Европейския парламент?

С мотивацията, че съм част от отбора, който единствен прави кампания по същество, който говори по реалните европейски теми за България. Смятам, че трябва да останем позитивни и да достигнем до максимален брой наши съграждани, за да им покажем, че има смисъл да се гласува на избори за европейски парламент.

С кои неща се гордеете най-много в работата си до момента?

Като заместник-кмет съм имал удоволствието да сбъдна много мои мечти. Те са свързани с десетките проекти, които реализирахме в Смолян и региона. Гордея се с това, че нашите деца посещават европейски детски градини и училища, че нашите младежи спортуват и прекарват свободно време в една модерна общинска база. Гордея се с това, че българина вече пътува по едни по-добри пътища.

Какви качества трябва да има българският евродепутат?

Трябва да е компетентен в своята област, да е комуникативен и настоятелен. Задължително качество е умението да изслушва хората и да успява да отдели есенцията от всяка тема. Аз вярвам, че всеки разговор независимо дали с еврокомисар или обикновен гражданин в България е важен. В ежедневната работа с хора трябва търпение, отговорност,  личен ангажимент, честност и себераздаване.

Вярвате ли в "Европа на две скорости"?

Не вярвам. Вярвам в единна Европа с равни възможности, максимално отворени коридори, ясни правила и подкрепа за всяка държава членка.

Какви са основните приоритети, които ще имате, ако станете/продължите да бъдете евродепутат? 

Повече внимание към Източна Европа. Запознаване на максимален брой българи с работата на европейските институции. Участие на максимален брой българи в проекти и програма на Европейската комисия, особено за младите хора, където програми, като Еразъм + дават множество възможности.

За кого са по-важни тези избори - за ГЕРБ или за опозиционните партии? Защо?

Иска ми се да са важни за България. Важно е хората да изпратят правилните свои представители в европейския парламент. Това трябва да са хора, на които думата ще им се чува в Европа. Смятам, че кандидатите на ГЕРБ-СДС, бидейки част от най-голямата група на ЕНП трябва да имат решаваща роля в дългите и трудни „дуели“ в парламента. 

Какво България трябва да постави като теми в дневния ред на европейците?

Въпросите с миграцията и трудностите на страните, които са в ролята на външна граница на Евросъюза. Трябва да се подходи изключително отговорно по темата с доходите на хората. Ние, като дясна партия вярваме, че доходите трябва да растат на база икономика, продукти с добавена стойност, високи технологии, но и адекватна подкрепа и солидарност от по-големите ни събратя в общото европейско семейство. Разбира се Шенген също е основна тема, защото знаем, че ние отдавна сме отговорили на критериите.

В каква България очаквате да се събудим на 27 май?

Надявам се - обединена. България с идеи, градивна енергия, поглед към бъдещето и надежда, че положителните тенденции, които ГЕРБ зададе ще продължат. Хората трябва да повярват, че всичко зависи от тях, да се учат, развиват, градят и създават в България.

А в каква - след десет години?

В една страна с добри европейски доходи, с магнетична природа, дух, традиции, обичаи, които на малко места в Европа ще са се запазили. Аз вярвам, че тенденциите на завръщащи се българи от чужбина след 10 години ще бъдат много по-силно изразени. България ще я има винаги и от нас зависи да я правим все по-добра, привлекателна и атрактивна, както за българите, така и за чужденците.

По какъв начин искате да Ви запомнят децата Ви?

Надявам се, като човека, който е бил близо до тях. Не искам децата ми да имат спомен за стресиран, натоварен и вглъбен в себе си, какъвто аз често се виждам. Искам да ме запомнят, като човека, който спортува с тях, говори на техния език, насърчава ги да бъдат дръзки, неподправени и истински. Искам да ме запомнят, като човек, който уважава всеки, човек без предразсъдъци и предубеждения.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани