Папа Франциск в Раковски: Нашият закон е любовта!

16:15, 06 май 19 / Общество 25 356 Topnovini
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16

Снимки: popeinbulgaria.gov.bg

 

Папа Франциск отслужи Света литургия в Раквски.

Литургията се проведе в църквата "Пресвето сърце Исусово".

Папата даде и Първото причастие на 250 деца от цяла България. Тайнството на първото причастие е част от католическата традиция.

 

Хиляди вярващи очакваха папа Франциск в Раковски. Всички чакаха и неговата благословия към децата, които за първи път ще приемат тялото и кръвта Христови.

"Момичета и момчета, дошли сте тук от всяко кътче на тази земя на розите, за да участвате в този чудесен празник, който съм сигурен, че няма да забравите никога", обърна се папата към децата.

"Първото причастие преди всичко е един празник, в който честваме Иисус, който пожела да остане винаги до нас и няма никога да ни изостави. Изминахте дълъг път, за да дойдете в град Раковски. Вашите свещеници и учители по вероучение ви придружиха и по пътя, който ви води днес до срещата с Иисус и да го приемете в сърцата си", продължи папа Франциск, цитиран от bTV.

"Помнете, че това тайнство е на първото причастие, а не на последното. С това тайнство приемате Бога", обърна се към децата папата.

 

Папата разказа на децата, че да приемеш първото причастие означава да желаеш всеки ден да си все по-близо до Иисус, да расте приятелството ти с него и да помагаш и на другите да се наслаждават на приятелството, което желае да ни дари.

"Господ се нуждае от вас, за да може да извърши чудото. Да дари своята радост на вашите близки и приятели", призова Негово Светейшество.

След края на Светата литургия папата се оттегли на кратка почивка и обяд в манастира "Света Елисавета" в Раковски.

След това Негово Светейшество ще се срещне с част от католическата общност в църквата "Свети Архангел Михаил" в града.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 115 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.