Български държавници поднесоха съболезнования по повод самолетната катастрофа в Русия

12:10, 06 май 19 / Политика 25 1374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази искрени съболезнования по повод самолетната катастрофа на летище "Шереметиево", съобщиха от пресцентъра на парламента.

Над 40 души загинаха при самолетна катастрофа на летище "Шереметиево"

41 души загинаха в неделя, 5 май, след като самолет на "Аерофлот" със 73 пътници и 5-членен екипаж направи аварийно кацане на московското летище "Шереметиево" и избухна в пламъци.

Цвета Караянчева изпрати съболезнователни писма до председателя на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската Федерация Валентина Матвиенко и до председателя на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската федерация Вячеслав Володин.

"Скърбим за жертвите на злощастния полет. Вярваме, че ще бъдат положени всички необходими грижи, за да не са сами в тези мигове на изпитания близките на загиналите и да превъзмогнат болката от невъзвратимата загуба", написа в писмата по повод трагичния инцидент председателят на парламента Цвета Караянчева.

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев във връзка с тежката самолетна катастрофа на летище "Шереметиево" на 5 май, отнела многобройни човешки животи. Това съобщи правителствената информационна служба.

"Приемете моите най-искрени съболезнования за случилото се на летище "Шереметиево", г-н министър-председател. Бих желал да изразя чрез Вас своята съпричастност към болката и страданието на близките на загиналите и да пожелая скорошно оздравяване на ранените в тази тежка катастрофа", пише премиерът Борисов в съболезнователния адрес до Дмитрий Медведев.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до Сергей Лавров, министър на външните работи на Руската Федерация, във връзка със самолетната катастрофа на 5 май 2019 г. на московското летище "Шереметиево", причинила многобройни човешки жертви. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

"Съпричастни сме със скръбта на близките и роднините на загиналите и желаем скорошно оздравяване на ранените", посочва в съболезнователния адрес Екатерина Захариева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама