Екатерина Захариева: Казах на папата, че външните министри сме му големи фенове

10:45, 06 май 19 / Политика 25 1388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

,,Папа Франциск е много отдаден на мира, на правата на човека, той е много извън протокола, обича навсякъде да говори с хората." Това заяви външният ни министър Екатерина Захариева пред Би Ти Ви.

Според нея това че папа Франциск говори за демографския ни проблем, разкрива, че той много добре познава страната, която посещава. Както и съвременната геополитическа обстановка. Демографският проблем е един от световните проблеми, изключително тежък в Европа. Той дойде в България с ясни послания за мир, за единение, за помощ на хората в нужда, отбеляза дипломат номер 1.

Аз не разбирам посланието за бежанците "Протегнете ръка и отворете сърцата си" като "Отворете границата си за всички". Хората, които бягат от война, просто търсят първото сигурно място. Истинските бежанци, които бягат от война, трябва да отидат на граничния пункт и да поискат убежище според конвенциите. А не да минават нелегално, стремейки се да стигнат до Западна Европа, каза външната ни министърка.

Този папа много обича да контактува с деца. Това е резултат на неговата човечност. Нарушаването на протокола от негова страна е много симпатично. Той наистина е световен лидер и духовен водач. Хората очакват да го пипнат и да го видят.

Това, което казах на папата е, че външните министри сме му големи фенове. Защото наистина отравя послания за мир и прекратяване на конфликтите, а светът има нужда точно от такива послания в момента, разкри Захариева.

На площада имало двойно повече хора от очакваното - поне 13 000 дущи, каза тя. Хората от екипа му били много доволни от организацията и от факта, че толкова хора са се стекли да го видят.

Посещението в България и Северна Македония точно тази година е признание за българската политика за мир. стабилност, просперитет и европейска перспектива на Балканите, за етническа толерантност, каза министърката.

Няма данни за загинали българи в самолетната катастрофа в Москва, посочи накрая Захариева, която говорила с консула ни в Москва, преди да влезе в студиото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама