Опозицията в Северна Македония: Шантаж, заплахи и подкупи белязаха втория тур на изборите

10:35, 06 май 19 / Свят 25 534 Topnovini
1

Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви тази вечер, че вторият тур от президентските избори е бил белязан от злоупотреби, шантаж, заплахи, натиск и подкупи, предаде агенция МИА. "Аз казах, че Гордана Силяновска-Давкова може да загуби на 5 май само чрез фалшификация или изборна измама и това се случи", заяви Мицкоски.

Той каза, че ВМРО-ДПМНЕ е спечелила в повечето градове на страната. "Ако парламентарните избори бяха днес, ВМРО-ДПМНЕ щеше да спечели най-много депутатски места. ВМРО-ДПМНЕ отново е най-голямата политическа сила в Македония", заяви опозиционният лидер, предава БТА.

(...) тези власти знаят, че вече са в миналото и че ще паднат. Македония и нейният народ, ВМРО-ДПМНЕ и нейната коалиция ще го направят. Ние ще ги победим заедно с народа", заяви Мицкоски и обеща "политически ад" за Зоран Заев и Стево Пендаровски.

Председателят на Държавната избирателна комисия Оливер Дерковски съобщи, че според предварителните резултати кандидатът на управляващата коалиция Стево Пендаровски е получил 51,83 процента от гласовете на вчерашния втори тур от президентските избори. Гордана Силяновска-Давкова, която е кандидат на ВМРО-ДПМНЕ, е получила 44,57 на сто, според предварителните данни на Държавната избирателна комисия при обработени 98 процента от гласовете.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 131 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.