Румънски вещици излъчват ритуали на живо във Facebook

18:00, 03 май 19 / Свят 25 1199 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Румънски вещици твърдят, че истинските магически способности могат да действат от разстояние и предлагат услугите си в интернет пространството, съобщава "Ройтерс". Агенцията добавя, че вещерството е част от традиционните вярвания в източноевропейската държава от 4 хил. години. В момента официално в Румъния има около 4 хил. вещици, като голяма част от тях вече предлагат услугите си на клиенти от Европа, Азия и САЩ.

"Повтаряй след мен. Ще бъда с тази, с която искам да бъда", говори семейство от три вещици на клиент от Индия, който е платил за любовна магия. Сесията се провежда в декорирана постройка, намираща се на 15 километра от Букурещ. Това е една от многото консултации, които извършва семейството в онлайн пространството. Междувременно те предават на живо ритуалите си във "Фейсбук", за да спечелят повече последователи.

"Ако една вещица е наистина силна, тя може да решава проблемите от разстояние", твърди 20-годишната Касандра Бузеа. "Магията не се извършва от смартфона или от "Фейсбук". Това правят думите, които казваме, ритуалите, които извършваме и зрителният контакт е достатъчен, за да те проработят", допълва тя.

Вещиците излъчват ритуал на живо по "Фейсбук" за техните последователи в социалната мрежа.

Бузеа разказва, че именно младото поколение е убедило възрастните в силата на "селфито". Веднъж осъзнала това, майка й веднага се пуснала по вълната на социалните мрежи.

"Нищо не се е променило, нашето изкуство си е същото, но сега е по-лесно да си контактуваме с клиенти от различни държави", казва майката на Бузеа - Михаела Минка.

Семейството предпочита да не разкрива какви са неговите доходи, но признава, че гледането на карти таро струва 50 евро. А много от по-специалните ритуали за любов, здраве и пари понякога траят по седмици и цената им може да стигне до няколкостотин евро.

В последно време вещиците използват силите си и за политически цели, присъединявайки се към антикорупционните протести в Румъния. Минка разказва как се е свързала по интернет с 9 вещици от цяла Европа и САЩ, за да се опитат да направят проклятие на румънските законодатели, които според тях са корумпирани. Ритуалът е бил излъчен онлайн.

Минка твърди, че ще използва силите си заедно с останалите вещици и по време на изборите за Европейския парламент. Извършването на ритуала на живо ще започне на 25 май, а на 26 май те ще направят заклинание за "доброто на държавата".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама