МВР се подготвя за „извънредни ситуации“ при посещението на папа Франциск

12:40, 03 май 19 / Общество 25 399 Topnovini
1
2
3
4
5
6

"Възможно е папа Франциск да излезе извън протокола и мерките за сигурност, да отиде до определени граждани, да се срещне и да се поздрави с тях", заяви зам.-директорът на ГД "Национална полиция" Тодор Гребенаров на брифинг в МВР по повод предприетите мерки във връзка с апостолическото пътуване на папата в България.

"ТРЕНД": 60% от българите оценяват положително посещението на папа Франциск у нас

Той обясни, че временният оперативен щаб, който отговаря за посещението, се е запознал чрез видеоматериали и визита във Ватикана, с това какъв е редът за охрана и сигурност, и как преминават събитията, в които участва папа Франциск.

"Създали сме така организацията, че всеки, който желае да присъства на събитията, да се чувства добре дошъл, въпреки мерките за сигурност", каза зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

Затварят ключови булеварди и улици в София

За всяко едно от събитията ще има множество КПП-та, през които ще бъдат пропускани гражданите. Те ще бъдат проверявани на скенер и металодетектор.

Забранено е внасянето на оръжия, като МВР призовава желаещите да посетят събитията да не носят обемисти раници, за да не се бави проверката. Разрешени са чадърите, дъждобраните и бутилки от половин литър, но не и алкохол. Организирани са центрове на Червения кръст и Бърза помощ по места.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 114 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.