Мария Габриел откри първата общинска художествена галерия в Сандански

08:01, 03 май 19 25 1130 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водачът на листата на ГЕРБ и кандидатите на СДС за изборите за Европейски парламент Мария Габриел (която е действащ български еврокомисар по цифровата икономика и общество) откри първата общинска художествена галерия в Сандански. Галерията е създадена по искане на художниците от града, на което откликва кметът Кирил Котев.

"За мен културата и изкуството са в основата на нашата българска и европейска идентичност. Радвам се, че тази нова галерия ще бъде още една възможност художниците на Сандански да покажат тази наша идентичност. С таланта си, вие, художниците, сте неделима част от българското и европейското културно многообразие. Да го съхраним и направим така, че повече европейци и други народи по света да имат достъп до него, работя и аз", заяви при откриването на галерията Мария Габриел.

Водачът на листата на ГЕРБ и СДС присъства и на официалното откриване на празничния концерт за Деня на Сандански. Тя поздрави жителите и гостите, като се обърна специално към младите хора на Санданска община, които години наред са участвали в конкурсите на европейска тематика, които Мария Габриел организираше като член на Европейския парламент два мандата. Редица от тях посетиха Европейския парламент в Брюксел като първа награда, други спечелиха поощрителни награди.

"Скъпи санданчани, вие имате изключителни поводи за гордост – вековна и богата история, съхранени традиции и неповторими природни дадености. Те превръщат Сандански в неизменна част от културно-историческото наследство на България и Европа и предпочитано място за отдих и туризъм. Но най-ценният капитал сте вие, неговите граждани. Пожелавам от сърце да поддържате престижа и авторитета на града и същевременно да запазите богатото му културно наследство. Убедена съм, че притежавате сили, идеи и упоритост, за да се развива Сандански стабилно и устойчиво като европейски град, утвърждавайки се като още по-желано място за живот и инвестиции", заяви още водачът на листата на ГЕРБ Мария Габриел.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама