Нинова: Мисля, че ще победим на евроизборите, в листата има и опит, и младост

18:30, 02 май 19 / Политика 25 1402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички ще носим отговорност след евроизборите за листата, каза пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Всеки има право да използва преференция, ние сме за това хората да решават кой от листата да изберат”, добави Нинова.

Тя заяви, че нямат страх от ГЕРБ в БСП и ще се явяват на предизборни дебати само по своя преценка, но ще имат и такъв с ГЕРБ.

Мисля, че ще победим на евроизборите, в листата има и опит, и младост - и двете са съчетани добре”, коментира лидерът на левицата.

Според нея няма как да се отделят вътрешнонационалните теми от европейските при евроизборите.

„Няма как в европейски избори да не обсъждаме вътрешнонационални въпроси. България е част от Европа, вътрешнонационалите политики са част от европейските политики и няма как да не обсъждаме корупция, след като Европа ни дава тежка оценка, че сме най-корумпираната държава. Няма как да не обсъждаме доходи, след като сме най-бедната. Няма как да не обсъждаме свобода на медиите и на словото, след тежките оценки. Нещата са свързани, евроизборите засягат и вътрешните проблеми на държавата”, каза Нинова.

Тя коментира, че е редно да се поиска оставката на Порожанов след скандала с еврокъщите, ако правителството иска да покаже последователност:

„Той през цялото време на изграждане на модела за къщи за гости е бил или шеф на ДФ „Земеделие”, или министър на земеделието. Ако го направи, сигурно ще бъде последователен. Те искат оставки, дават се, но си остават с имотите. Ще има справедливост, ако парите се върнат на хората и ако делата приключат с осъдителни присъди, ще има справедливост. Сега те ги отстраняват с оставки, за да спасят положението, но няма признаване на проблема. Така те го заглушават”, обясни Корнелия Нинова.

Тя коментира и еврофондовете.

Те са предназначени, за да се догони стандартът на развитите страни, по думите на Корнелия Нинова, където и да се бръкне у нас, те са отишли в управляващата върхушка.

Нинова сподели, че се надява Лаура Кьовеши да бъде избрана за европейски прокурор, защото харченето и корупцията с евросредства ще се следи от Европейската прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама