Отложиха делото срещу похитителя на банковите служителки в Сливен

15:10, 02 май 19 25 1361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стефан Стефанов, който на 27-ми март 2011 г. държа като заложници шестима банкови служителки и простреля охранител, иска да излезе на свобода, за да се събере с приятелката си, която още го чака. 36-годишният мъж се изправи пред Софийския градски съд, за да помоли да го пуснат от затвора, съобщи вестник "24 часа".

Съдът разглежда искане за предсрочно освобождаване на банковия обирджия от Сливен

Стефанов излежава 15-годишна присъда за опит за грабеж на банковия клон в Сливен и близо 40 часа беше държал като заложнички служителки.

"Много съжалявам за случилото се", каза Стефанов преди началото на заседанието. Той обясни, че е направил своята равносметка и че никога не би сторил това, ако може да върне времето назад. Стефанов не разкри с какво смята да се занимава, ако бъде пуснат. Добави обаче, че от шест месеца е в затвора в Кремиковци и работи на вътрешен обект. Не каза с какво се занимава. Според него, се е поправил зад решетките.

Съдът обаче отложи делото за 3-ти май, защото липсваше справка от пробационен служител, както и становище на психолог.

Самият Стефанов каза, че е разговарял с психолога в затвора в Кремиковци. Според администрацията на затвора, мъжът все още не се е поправил напълно, за да излезе на свобода.

В справка от февруари месец се твърди, че действително Стефанов осъзнавал стореното от него, но все още имало риск, ако напусне килията. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама