Оператор на дронове и специалист по роботика са сред новите професии в Русия

19:00, 30 апр 19 / Свят 25 1156 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руската служба по заетостта състави списък на новите професии, които са се появили в Русия през последните години, съобщава Russia Today, предаде БГНЕС. Списъкът включва специалности като оператор на безпилотни летателни апарати, специалист по индустриална роботика, мениджмънт на космически продукти, интеграция на облачни приложения.

Според Ирина Волошина, директор по развитието на системите за професионална комуникация, професиите се появяват с навлизането и въвеждането на нови технологии, които влияят на пазара на труда и обществените процеси.

"Например увеличаването на миграционните потоци е предпоставка за появата на такава професия като специалист по трудова миграция, който придружава и консултира трудовите мигранти в процеса на заетостта им", отбелязва Волошина.

По-рано експертите на организацията посочиха най-обещаващите области на дейност за млади професионалисти. Това са здравеопазването, създаването на авиационна, ракетна и космическа техника, компютърни науки и технологии, информационна сигурност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама