Чешки национал загина в катастрофа

12:05, 29 апр 19 / Свят 25 1233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чешкият футболен национал Йозеф Шурал загина в автомобилна катастрофа в Турция, потвърди неговият клуб "Айтемиз Аланияспор". Минибусът, превозващ играчите на елитния турски тим, се е ударил при прибирането си от гостуването на "Кайзериспор", завършило при равенство 1:1, съобщи БГНЕС.

В резултат на катастрофата седем от футболистите на "Аланияспор" са пострадали. Шурал е починал от раните си в болницата. Седемте футболисти са решили да си наемат ВИП минибус, вместо да се приберат с клубния автобус от Кайзери, но наетият автомобил е катастрофирал на около пет километра преди Алания. Шофьорът на ВИП минибуса е задържан, докато тече разследването на катастрофата.

Президентът на "Аланияспор" Хасан Чавушоглу заяви, че шофьорът на минибуса е заспал в движение, което е причинило инцидента.

„Според информацията, която получиха от шефа на полицията, в минибуса е имало двама шофьори, но и двамата са заспали“, каза Чавушоглу пред местните медии.

28-годишният нападател Йозеф Шурал е бивш капитан на най-големия гранд в Чехия "Спарта Прага", като има и 20 мача и един гол за националния отбор на родината си. Той е преминал в "Аланияспор" от "Спарта" в началото на тази година.

Останалите шестима футболисти, които са пострадали в катастрофата, са в стабилно състояние и без опасност за живота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама