Огромно задръстване на ''Капитан Андреево'', системата се срина

11:15, 26 апр 19 / Общество 25 762 Topnovini
БГНЕС

Опашки от автомобили се образуваха на граничен пункт „Капитан Андреево”. Стотици автомобили чакат да преминат българо-турската граница.

Огромното задръстване се образува не само заради пътуващите за празниците, а и заради тръгналите на пазар до съседна Турция.

Срив на компютърната информационна система на турските митници усложни трафика на ГКПП „Капъкуле“ към входа за Турция.

С усложнената обстановка на място се запозна и дипломатически служител от ГК Одрин днес по обяд, съобщиха от МВнР.

Образували са се опашки от изчакващи автомобили и автобуси, като са напълно блокирани на вход към Турция, както турският, така и българският пункт.

При проведените срещи със служители на ГК-Одрин и българските гранични власти, турските гранични и митнически органи са заявили, че предприемат необходимите мерки за отстраняване на срива. Създадена е организация, включително като е увеличен значително и личният състав, с цел да поемат натрупаните опашки и повишения трафик през празничните за България дни. Отворени са всички трасета на влизане в страната за леки автомобили и 3 трасета за автобуси. Понастоящем трафикът се обслужва ръчно, като турските гранични власти ще заработят на максимален капацитет след отстраняване на техническия проблем.

Генералното консулство в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят на: Телефон: 0090 284 214 06 17; Дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140 ; Дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164.

 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!