ВАС остави без разглеждане жалбата на БСП за регистрацията на КП „Коалиция за България“

13:07, 25 апр 19 / Политика 25 1111 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петчленни състави на Върховния административен съд оставиха без разглеждане две частни жалби до административни дела №4686 от 2019 г. и №4664 от 2019 г. във връзка с Решение №110– ЕП от 09.04.2019 г. на ЦИК, с което КП „Коалиция за България“ е регистрирана за участие в Евроизбори 2019.

Определенията не подлежат на обжалване, съобщиха от ВАС.

Румен Петков: Спорът за името „Коалиция за България” е измислен

Едната жалба е подадена от политическа партия „Българска социалистическа партия“ и коалиция „БСП за България“ и е против определение на тричленен състав на ВАС по административно дело №4254/2019 г. Другата жалба е подадена от политическа партия ПП „Коалиция за теб България“ срещу определение по административно дело №4156/2019г.

Според двата различни петчленни състава частните жалби са недопустими и поради това следва да се оставят без разглеждане, а производствата по делата да се прекратят. Практиката на ВАС по подобни дела през годините е непротиворечива.

АБВ запазва името "Коалиция за България" за евроизборите

Петчленните състави приемат, че производството по чл. 58 от Изборния кодекс е особено и специално спрямо регламентираните в АПК производства по оспорване на индивидуалните административни актове и то не предвижда възможност за обжалване на актовете на Върховния административен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама