Технологичният лидер Mastercard подкрепи ЦГМ за покупка на транспортни карти през мобилен телефон MPASS

12:30, 14 май 19 25 1116 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Системата за мобилно зареждане на дневна и нощна карта за градския транспорт MPAS позволява на гражданите да избегнат чакането на опашки, затрудненията при плащане в брой и осигурява лесно и интелигентно зареждане на карта за секунди.  Център за градска мобилност и Mastercard вече работят заедно в посока на иновативните решения при закупуването на дневна или нощна карта. Всеки пътник, който иска да вземе карта за всички линии за ден или да пътува с нощните линии през телефона си, трябва да се регистрира на sofia.mpass.bg. Плащането става чрез дебитна (или кредитна) карта, без допълнителни такси. След закупуването на дигиталната карта само с два клика, потребителите получават защитен QR код, който трябва да сканират на входа на метрото за влизане в перона или да покажат при проверка от кондуктор за пътуване в наземния транспорт.

Насърчаването на устойчивото градско развитие чрез иновации е един от фокусите на ЦГМ.

В световен мащаб около 65% от целия градски транспорт се плаща в брой, което често означава дълги опашки и чакане за закупуване на билети, закъснения на влаковете и автобусите. Картовите мобилни плащания могат да направят пътуването по-лесно, удобно и предпочитано, което би довело до повишаване в използването на обществен транспорт в големите градове. Mastercard участва в разработването на световна програма за развитие на smart cities концепции с конкретни стъпки за създаване на градовете на бъдещето до 2025 г.

 Данните на картите са защитени с най-високите регламенти за сигурност: по време на плащането и по време на процеса за проверка на автентичност, Център за градска мобилност, технологичният доставчик и техни представители нямат достъп до съдържанието на данните на банковата карта, независимо от това, че плащането се реализира чрез приложението.

В момента ЦГМ работи по пускането на тикет системата, която ще позволи да се купуват всички видове превозни документи през мобилно устройство,  познатият ни перфоратор отива в музея. Системата ще е готова до 20 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама