12 години затвор може да получи Исамил за умишленото убийство на жена край Шумен

12:10, 25 апр 19 25 1314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд непълнолетен за умишленото убийство на 40-годишна жена, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщиха от държавното обвинение.

Непълнолетният е Исмаил И.

Тежкото престъпление е от 8 юни 2018 год. Компания от десетина души, сред които подсъдимият Исмаил, неговата майка и брат му, се черпели с ракия в двора на свидетеля Любен около 20,30 часа. На домакина гостувала и Емине Р. По някое време 40-годишната жена се натъжила и разплакала, тъй като наскоро починал баща й.

Тогава домакинът седнал до нея и без да тя усети, измъкнал портмонето от джоба й. В него имало 25 лева. Любен ги взел, после върнал портфейла на Емине в якето й. Взел обаче мобилния й телефон и го скрил в дома си. Дал 20 лева от парите на Емине на брата на подсъдимия и го пратил да купи цигари и бира от селския магазин.

По-късно домакинът Любен накарал Емине да си тръгва, като я избутал на улицата. След като жената установила, че й липсва телефонът, се развикала, но Любен не я пуснал обратно и заключил вратата.

Около 23 часа Емине се върнала до къщата на Любен, започнала да крещи да й бъде върнат телефона. Подсъдимият Исмаил, който бил буден по това време и видял през прозореца Емине, излязъл на улицата и започнал да бие 40-годишната жена с ритници и юмруци по главата и тялото. Тя паднала пред къщата на №15, където случайно я видял мъж от селото около 3 часа след полунощ. Той подал сигнал за намираща се в безпомощно състояние жена на тел. 112. Емине била откарана в болницата в Шумен.

Исмаил, който бил глухоням по рождение, обяснил със знаци на майка си, че е набил Емине. Същия ден Любен се срещнал с подсъдимия Исмаил, който също с жестове му обяснил, че е набил Емине. Любен обаче бил заснел побоя и пуснал записа в профила на племенника си във фейсбук.

Пострадалата жена починала от тежка черепно-мозъчна травма на 26 юни 2018 г. в болницата.

Непълнолетният Исмаил бил задържан и е в ареста и до момента. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 5 до 12 години заради предвидените в особената част на Наказателния кодекс наказания за непълнолетни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама