Иво Христов: Ако на тези избори БСП не победи, едва ли ще има следващи

09:25, 25 апр 19 / ИЗБОРИ 2019 25 455 Topnovini
1

"Следващите избори ще се превърнат в някаква демократична бутафория, на която просто ще легитимираме назначенците на партията-държава ГЕРБ". Това предрече Иво Христов за хипотезата, в която БСП изгуби европейските избори, в сутрешния блок на БНТ. Четвъртият в листата на социалистите допълни, че в годините преди 1989 също е имало две партии и обществени организации, но това не означава, че е съществувал демократичен избор.

Иво Христов: Получих предложение от Корнелия Нинова за евроизборите още през декември

Христов отрече спекулациите, че е "топлата връзка" между "Дондуков" 2 и "Позитано" 20. Той увери, че отношенията му с президента Румен Радев са добри и го описа като "ценностна опозиция" на сегашната власт:

"Ако имаше предателство спрямо Радев, едва ли щях да бъда назначен за председател на стратегическия съвет на президента", каза той и допълни, че няма намерение да се отмята от ангажиментите си към него.

Иво Христов беше освободен от поста началник на кабинета на президента

Иво Христов обясни решението си да се завърне в листата на БСП, след като напусна партията преди години, с присъствието на два "мастодонта" на политическата сцена - ГЕРБ и БСП.

"ГЕРБ се превръща в партия-държава, с чиято протекция се назначават чиновници, служители в общински администрации и практически се решават всички въпроси в държавата. И БСП, която единствена е в позицията да промени това статукво", коментира той.

Христов смята, че пренареждането на листата на партията от Националния съвет и включването на председателя на ПЕС Сергей Станишев означава, че "партийната демокрация в БСП функционира".

Относно скандала с апартаментите, според кандидата за евродепутат на БСП понятието "политическа отговорност в ГЕРБ е абсолютно размито" и като аргумент за това той изтъкна неподаването на оставка от страна на Боил Банов.

"В България основания за възмущение имаме по няколко пъти дневно. Политически скандали имаме поне веднъж седмично", коментира още Хриустов.

Той допълни, че не може да предвиди резултати от следващите избори, защото недоволните се опасяват да не бъдат отново излъгани, както според него се е случило след протестите през 2013 г.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 258 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.