След катастрофата с Местан: За първи път говори пострадалото семейство

08:58, 25 апр 19 / Общество 25 3861 Topnovini
1
2
3

Отново взимат книжката на Лютви Местан, заради катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. Това стана ясно от изказване на Румяна Арнаудова. Прокуратурата е установила, че дори и първия път книжката му не е била отнета, защото полицията не успяла да  го намери на адреса. Освен това Местан не бил изряден шофьор. От 2013-та година досега той има няколко регистирани нарушения - един акт и последвало наказателно постановление и 13 фиша. Всички те са за един и същи тип нарушение - превишена скорост.

Съдът отмени забраната Местан да напуска страната

Разследването срещу Лютви Местан вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже „засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали”.

Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе.

Семейството пътувало към дома си в момчилгардското село Първица. На задната седалка се возят двете им деца- момче на 10 години и момиченце на 6 месеца. Прибират се от разходка в Кърджали. Още 20 км. и са у дома. Двайсетте километра, които така и не изминават. На разклона за село Загорско пътуването им приключва.

Те застанаха пред Нова телевизия, за да разкажат за първи път за преживяната трагедия.

Аз го видях. Не спря на "стопа" и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило дни по-късно”, каза майката на бебето - Емине Ахмед.

„Карах с 90-100 км. Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала. Дойдоха хора и ни помагаха”, казва бащата на бебето - Юсеин Ахмед.

Хората, за които Юсеин говори за пътували в колите зад тях. Един от тях обяснил, че е лекар и пръв помогнал на семейството. Именно той закарал малката Еджерин към болницата с личния си автомобил.

„Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата”, коментира дядото на бебето - Тефик Ахмед.

По думите му Местан не е оказал никаква помощ. „Стоеше като паметник!”, допълни той.

„Разбира се, че виновен е г-н Местан. Той имаше знак "стоп", а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие”, коментира още бащата на бебето.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани