Разпоредиха проверка на 746 къщи за гости и луксозни джипове, купени с европари

15:59, 24 апр 19 / Крими 25 1453 Шрифт:
Topnovini

Назначената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка на къща за гости, изградени с европейски пари, обхваща общо 746 къщи, съобщи говорителят главния прокурор Румяна Арнаудова. Тези къщи са финансирани с общо 202 млн. лв.

Прокуратурата има съмнения, че част от къщите за гости не функционират като такива. Други пък вероятно с фалшиви документи са отчитали, че са приемали гости. Трети са изградени в забранени територии за финансиране по тази мярка, защото са в развити туристически райони като Черноморието.

''Всички ние имаме подозрение, че някой може да е пречил или да е мотивирал друг, за да получи финансиране'', каза Арнаудова. Затова тя призова хората, които искат да споделят информация, да свидетелстват.

Освен за къщите е разпоредена проверка и за купуването превозни средства по същата програма за неземедлски нужди. Става въпрос за луксозни джипове, атевета, катамарани и яхти, за които имаме основание да се съмняваме, че не са използвани по предназначение, каза говорителят на главния прокурор.

Арнаудова обеща конкретни резултати от проверката, чийто срок е два месеца, още следващата седмица. И напомни, че наказанието за даване на неверни сведения е до 6 години затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама