Затягат контрола върху газовите оръжия

13:20, 24 апр 19 / Политика 25 1197 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутатите гласуваха законови промени, според които няма да се отнема разрешителното за притежание на оръжие, ако собственикът му е спал в отрезвител. Причината е, че вече няма отрезвители, обясни депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.
 
Новите приети промени в Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества предвиждат още да се запази възможността за притежание на газови оръжия, но при условие, че те разполагат със сертификат, който да гарантира, че не могат да бъдат преработвани в бойни оръжия.
 
"Запазваме всички тези възможности хората, които имат газови оръжия, да ги притежават. Всички газови оръжия обаче вече ще бъдат със сертификат, който да гарантира, че те не могат да бъдат преработвани за бойно оръжие или за изстрелване на каквито и да е елементи с тях", обясни Манев. 

Той успокои и ловците, че няма да им бъдат отнемани оръжията. "Всички оръжия запазват режима си, който притежават към момента. Вече гласувахме отпадането на точка 7 от Закона, която казваше, че при три административни акта за наказания се отнемат разрешителните. Това е една точка, която отвори огромен дебат в обществото. Гласувахме, по предложение на Пламен Нунев, и тя отпадна от текста. Отпадна заедно с нея и една точка, останала от социалистическите години, за отрезвителите. Който е спал в отрезвително да няма оръжие. няма просто отрезвители", поясни още депутатът.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама