Валери Симеонов: СКАТ купи общински терен на цена 50 пъти над данъчната оценка

10:00, 24 апр 19 / Политика 25 1111 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"50 пъти над данъчната оценка струва теренът, който фирма "СКАТ" придобиват през 2008 г. от община Бургас". Това обяви в сутрешния блок на bTV депутатът и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

При сключването на тази сделка Симеонов е председател на общинския съвет в Бургас.

Проверяват Валери Симеонов за имоти на занижени цени

Той каза, че дори е поискал завишение на пазарната цена три пъти – от 200 евро на кв./м на 930 евро на кв./м. Лидерът на НФСБ уточни, че не става въпрос за имот, а за градинка около закупен от СКАТ имот, която при продажба общината е длъжна да предложи на собственика на сградата.

Валери Симеонов подчерта, че е поискал от тогавашния кмет на Бургас да завиши оценката на терена, защото е знаел, че може да бъде атакуван за тази сделка. "Няма пазарна логика, но има политическа логика", уточни депутатът.

По-късно върху терена е построен жилищен блок, за да може "СКАТ" да си възвърне инвестицията от 1 млн. лв. За нея Симеонов теглили кредит. Той твърди, че все още не си е възвърнал цялата сума.

Лидерът на НФСБ повтори, че ще съди човекът, който е подал сигнал в прокуратурата за тази сделка, защото в сигнала имало „редица неверни твърдения и лъжи”.

Той отново попита защо при толкова оставки заради „Апартаментгейт” премиерът не иска и оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова, чието има е забъркано в сделка за апетитен имот в София срещу 220 евро на кв./м.

Симеонов призна, че неговата оставка като вицепремиер е била „поискана в общи линии” (той се оттегли от поста след протести на майки с увреждания, които бяха обидени от негово изказване). Не е имало натиск, а по-скоро е усетил липса на подкрепа от партньорите.

На въпрос дали коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти ще изкара пълен мандат той отговори, че всичко е много динамично и не може да прогнозира.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама