Мария Габриел: Преживяхме нелесен период, но наложихме стандарт за поемане на отговорност

09:20, 24 апр 19 / Политика 25 444 Topnovini
1

Целта на ГЕРБ на предстоящите евроизбори е да бъде надминат сегашния резултат, който е шест евродепутати в Европейския парламент. Това отбеляза еврокомисарят по цифровата икономика и водач на общата листа на ГЕРБ и СДС Мария Габриел пред БНТ. Габриел не се ангажира с точна прогноза за броя на депутатите в състава на следващия Европарламент.

"Това, което на мен ми се иска, е да заслужим доверието на хората, да имаме тежест, която да съответства на това, което предлагаме. Днес има дефицит на доверие, много важно е по време на тези избори да имаме истински дебати, които да покажат на хората какви са различията", заяви Габриел.

Мария Габриел попадна в топ 40 на политиците на ЕС

Тя коментира и ефекта от скандалите с евтините имоти на властта, довели до оставки на ключови кадри в управлението и ГЕРБ. "Преживяхме един период, който не беше лесен, но наложихме стандарт да поемаме отговорност. Само който не работи, не греши, затова - поглед напред. Ние нямаме основания за повече тревожност, знаем как се носи отговорност.

Еврокомисарят акцентира върху няколко основни успеха по време на работата й в Европарламента. "Оставам изключително удовлетворена от работата си като еврокомисар. Концентрирала съм се върху малки, но с добавена стойност проекти, които хората да усещат като полза - например безплатния безжичен интернет в паркове, болници, открити пространства и т.н. Няма как да не отбележа успехите в сферата на киберсигурността, битката с фалшивите новини", заяви тя.

Следващата ни стъпка е намаляване цените на разговорите между ЕС и Западните Балкани, допълни Габриел.

На първо четене: ЕП прие промените в пакета "Мобилност", срещу които протестираме

Ерокомисарят коментира и един от най-големите проблеми пред българските превозвачи - приемането на спорния пакет "Мобилност". "Когато сме единни, може да направим така, че националният интерес да бъде защитен. Ще решава следващия Европарламент, така че ние ще отстояваме интересите на България", категорична е Габриел.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 123 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.