Платиха глобите за нарушенията при снимките за филма на Беър Грилс в Рила

13:10, 23 апр 19 25 1571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с констатирани нарушения при заснемане на епизод на филм под заглавие “Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018“ в района на връх Мусала на територията на НП „Рила“ бяха изплатени санкции по два от издадените три акта за установяване на административни нарушения. Това съобщават от парк "Рила".

МОСВ установи нарушения в парк „Рила“ при заснемане на филм на Беър Грилс

За нарушения на режимите и нормите за поведение на територията на Национален парк "Рила" бяха съставени 3 акта за установяване на административни нарушения на българското юридическо лице. По тях бяха издадени две наказателни постановления за налагане на административна санкция. Наложените санкции са за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и улавяне и умъртвяване на животински видове.

Предстои издаване на наказателно постановление от директора на Дирекция „Национален парк Рила“ за неспазване на режимите в парка при заснемането на филма чрез палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Санкциите са в размер от 1000 до 10 000 лева, съгласно нормативната уредба.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама