China Telecom стартира 5G мрежа в седем града

19:00, 23 апр 19 / Свят 25 184 Topnovini
1

China Telecom съобщи, че компанията стартира тестова 5G мрежа в седем града в страната. Изявлението бе направено от председателя й по време на конференцията за развитие на иновациите 5G в Шанхай, според публикуван доклад на официалната страница на компанията в социалната мрежа Weibo, предаде БГНЕС.

Съобщава се, че 5G тестовата мрежа ще обхване градските райони и околностите на Пекин, Шанхай, Гуанджоу, Шенжен, Нанкин, Хангжу и новата икономическа зона близо до Пекин. През декември миналата година Министерството на информацията и промишлеността на Китай лицензира три основни клетъчни оператора на страната, „Чайна Телеком“, „Чайна Уником“ и „Чайна Мобайл“, да използват тестови честоти за 5G мрежата.

5G мрежите ще позволят да се обменя информация в реално време със скорост над 10 гигабайта в секунда, което е 30 пъти по-бързо, отколкото в 4G мрежите. 5G технологиите осигуряват минимално време за реакция при изтегляне на данни и голям капацитет на мрежата. Международният телекомуникационен съюз планира да въведе новия стандарт до 2020 г.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани