Във вторник ще е облачно и дъждовно

07:15, 23 апр 19 25 713 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През нощта от югозапад облачността ще продължи да се увеличава и във вторник над цялата страна ще е предимно значителна. Главно в западната половина от страната ще превали дъжд. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните - между 15 и 20 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на места, главно в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 1800 метра - слаб сняг. Ще духа до умерен южен вятър, който след обяд по най-високите части ще се ориентира от югозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

През нощта срещу сряда облачността ще намалее и в сряда ще бъде предимно слънчево. Дневните температури отново бързо ще се повишат, сутрешните в котловините все още ще са 1-2 градуса над нулата.

В четвъртък ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността след обяд над планините. Повишението на температурите ще продължи и максималните в по-голямата част от страната ще са между 20 и 25 градуса, по ниски, под 15 градуса, ще остават по Черноморието, където сутрин ще има значителна ниска облачност. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама